Historie

Historie

Veldboeket Lektuur werd in de jaren 70 opgericht Wim van der Beek kreeg in die jaren het verzoek om de leiding van het toenmalige Boeket in Zaltbommel op zich te nemen. Dit bedrijf was een soort tussenhandel voor uitgevers en supermarkten. Omdat Wim de naam en herkenbaarheid zoveel mogelijk wilde behouden, is daar uiteindelijk Veldboeket Lektuur van gemaakt.
In 2007 heeft Wim het bedrijf aan zijn zoon en huidige directeur-eigenaar Eddie van der Beek verkocht. Omdat zijn vader de basis heeft gelegd, lukt het Eddie om flink te groeien. Hij verhuisde de firma van Zaltbommel naar een groter pand en magazijn in Numansdorp. Omdat het bedrijf sindsdien zo hard is blijven groeien, verhuisde Veldboeket Lektuur in augustus 2013 wederom naar een pand in Numansdorp dat drie keer zo groot is.
Door de samenwerking met veel verschillende uitgevers is het assortiment ondertussen heel breed geworden. Van puzzelboeken tot kleurboeken, oudere titels en toptitels.
Het familiebedrijf heeft veel werknemers uit de directe familie- en vriendenkring die zeer loyaal zijn. Het afnemersbestand van Veldboeket ligt rond de 6.000 winkels.
Het gaat om alle mogelijke soorten bedrijven die boeken verkopen, zoals boekhandels, tabak- en gemakszaken, speciaalzaken en recreatie, ook buiten Nederland. Kortom: aan iedereen die goed boeken wil en kan verkopen.
Hieronder een foto impressie door de loop der jaren.